A búzafűlé kiolvasztása

 

Ma reggel megint arra gondoltam… hogy inkább nem is iszom búzafűlét, hanem azonnal megyek a reggelire… rossz-rossz, helytelen gondolatok 🙂 Aztán hirtelen felmértem a helyzetet: de hiszen csak 1 percembe kerül! Ennyire nem siethetek, hogy ez ne férjen bele!

 

 

Ön sem siethet annyira, hogy ne legyen erre ideje!

 

 

Gyakorta érkezik a kérdés: Lehet-e este kivenni, hogy másnapra felolvadjon? Vagy hogy lehetne-e esetleg hígítani? Lehet-e mikrózni?

 

Nem, nem és nem.

Nem lehet este kivenni, mert szobahőmérsékleten 30 perc után elkezdi elveszíteni a hatóanyagait (nálunk préseléskor ezért kerül azonnal fagyasztásra!). Jobb, ha nem hígítjuk, hanem a kis adagocska tömören érkezik a gyomorba (a mi füvünk a 2015-ös tavaszi/nyáreleji szezonban finom édes! Majd írok még az ízekről), hogy minél gyorsabban fel tudjon szívódni. Mikrózni? Egyes részeit túlsütni, a többit hidegen visszakapni? Érthetetlen a gondolat is 🙂

 

Lehet-e koktélban inni? Nos igen, az alma-búzafűlé koktél nagyon finom, de csak kiegészítésnek ajánljuk, külön délutáni adagnak vagy pedig az esetben, ha reggel megfeledkeztünk róla. Ekkor is lehet inni tömören, de később, étel után fogyasztva már amúgy is romlik a felszívódása.

 

Milyen megoldások léteznek?

  • A fenti képen a saját kis fémedényemet fotóztam le. Ebbe helyezek 2-4 kockát (attól függően, hogy 1 vagy 2 főnek melegítek-e). Mellé pár csepp vizet. A tűzhelyen a gázláng fölé helyezem, max. 5 mp-ig rajta tartható, de utána felemelem, kb. 5-10 centiméterre a láng fölé és forgatom, köröket leírva a levegőben. Addig melegítjük, amíg még fél-egy centis kis búzafűlé kocka darabok maradnak jeges állapotban, ugyanis pár másodperc és az is felolvad. Mindezt azért fontos betartani (lángtól távolabb, forgatva folyamatosan, még azelőtt levéve, hogy 100%-ig kiolvad), hogy elkerüljük a túlmelegedést és ezáltal a gyógyhatású italunk roncsolását. Ha mindent betartunk, hideg marad, ha marad benne pár kocka, az már olyan puha, rágni sem kell.
  • Egy másik megoldás vizet forralni, azt egy mélyebb kerámia tálba (pl. müzlis tálba) önteni. A búzát egy csészébe tenni (semmiképp sem üvegpohárba, mert szétreped!), ezt a vízbe tenni és kanállal kevergetni. Az előző művelethez képest ez akár 5 percig is eltarthat és sokkal bonyolultabb.

 

Az egyes megoldást javaslom!

 

Sok erőt és egészséget, és legyen 1 perce magára, az egészségére!

 

egeszseg

 

 

Posted in Cikkek az egészségről and tagged , , , , .