Zöldalma fagylalt

 

Banán, alma és egy titkos komponens… vajon mi az? 🙂

A hőségben jól esik valami jegeshez nyúlni. Miért ne lehetne benne búzafűlé is? Akárcsak az almakoktél, ez is nagyon finom 🙂 Senki meg nem mondaná, hogy nem valódi zöldalma fagylaltot eszik (ráadásul nincs tele cukorral és megannyi káros, mű anyaggal. ellenkezőleg).

 

?

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 érett banán szeletelve
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb zöldalma vagy zöld színű alma vagy bármilyen savanykásabb ízű alma (ha nem zöld, hámozzuk meg)
  • 3 kocka búzafűlé
  • fél dl víz, ha szükséges

 

Elkészítés:

A banánt karikázzuk, az almákat félbe vágjuk, eltávolítjuk a magházat (ha nem zöld, meghámozzuk), kockákra vágjuk. Mindkét gyümölcsöt 2-3 órára a fagyasztóba tesszük. Ha lefagytak, felolvasztunk 3 kocka búzafűlét, a gyümölcsöket mixerbe tesszük, ráöntjük a búzafűlét. Mehet a forgatás, keverés, többször leállítva a gépet és kanállal megkevergetve. Ha túl fagyos a gyümölcs, kellhet hozzá fél dl víz is.

 

Lényegében ennyi. Nagyon finom és egészséges is! Jó étvágyat!

 

?

 

 

Posted in Cikkek az egészségről and tagged , , , , .