Dolly és a búzafűlé

 

Az énekesnő 15 éve fogyasztja a búzafűlét és esküszik, hogy egészségét ennek köszönheti. Alább egy átvett cikk olvasható, forrás megjelölése az alján:

 

2006.05.07.

Budapest – Dolly csodaszernek tartja a búzafüvet, mert ha nem inná, légúti panaszai miatt talán már nem is tudna énekelni. Az énekesnő 16 kilót fogyott, és húsz évet fiatalodott.

 

Hat éve kezdett gyengélkedni a Dolly Roll énekesnője. Gyakran volt tüdőgyulladása, náthája, és ősszel az első fuvallattól megfázott. A szilveszteri műsor tévéfelvételét 40 fokos lázzal csináltam végig” – meséli Dolly.

 

Csúnya köhögés maradt vissza, ami tavaszra sem múlt el. A gyógyszer nem segített, éneklés közben is köhögtem.” Éppen tévézett, amikor az egyik csatornán arról volt szó, a búzafű mindenfajta gyulladást elmulaszt. Gondolta, kipróbálja. Présgépet is vettem a biopiacon.

 

Evőkanálnyival kezdtem, és fokozatosan emeltem az adagot, másfél deciig. Harmadnapra elmúlt a köhögés.” Az énekesnő eleinte a méregtelenítés kevésbé fantasztikus hatásait is érezte. Tíz nap után fájt a fejem, hányingerem volt. Már a zöld színre se tudtam ránézni, de fanatikusan ittam tovább. Aztán egy hét után, egy pillanat alatt elmúlt a rosszullét.” Egy idő után feltűnt neki, hogy soványabb lett az arca, a nyaka, kisimult a bőre, és eltűntek szeme alól a karikák. Pedig nem evett kevesebbet.

 

Egy év alatt 16 kilót adott le. Fél év múlva bizsu fülbevalóit is hordhatta, mert fémallergiája is elmúlt. Sikerült 89 éves édesanyámat is rábeszélnem a búzafűre, és eltűnt a veséjéről a ciszta. Van olyan ismerősöm, aki leukémiás, de olyan jól van, hogy dolgozni tud, egy másik pedig megszabadult a parlagfű-allergiától. Nekem elmúlt a gyermekkorom óta meglévő fejfájásom és a krónikus légúti gyulladásom.

 

Azóta nem fájt a gyomrom, és annyi energiám van, mint amennyi húszévesen sem volt. Felfutok a harmadikra, és a másfél órás buli végére lendülök bele. Amióta ezt iszom, nem voltam még csak náthás sem. Kellemetlen a búzafű íze, de ez maga a csoda! “Míg élek, inni fogom.”

 

forrás: Blikk

Posted in Cikkek az egészségről and tagged , , , , , .