A búzafűlé

  • Angikert - az egészség forrása

 

A természet csodálatos. Amit megalkotott azt ember leutánozni képtelen.

 

A természetben nincsenek véletlenek. Minden okkal olyan, amilyen. Évmilliókon át alakulva végül bámulatos dolgok jöttek létre, melyeken elámulva az ember valóban azt gondolhatja, mindent egy bizonyos Isten alkotott meg.

 

A búzafűlé is egy ilyen csoda. Nézzük most csak egyik alkotóelemét a számos közül, a C-vitamint. Vegyileg a gyümölcsökben található C-vitamin és a laborban megalkotott aszkorbinsav között nincs semmi különbség. Milyen egyszerűnek tűnik, mégsem az!  Ugyanis a gyümölcsben ennél sokkal több eredeti összetevő található meg együtt, amelyeknek köszönhetően a szervezett másképpen dolgozza fel a vitamint . Ezt nevezzük szinergetikus hatásnak, mely csak akkor lép fel, amikor a tápanyagok – vitaminok, flavonoidok, enzimek és nyomelemek – kölcsönösen erősítik egymás hatását. Az ember a mai napig még nem jött rá, hogyan lehetne mesterségesen egy ilyen szimbiózist létrehozni. A laboratóriumi körülmények között előállított vitaminkészítmények nem képesek utolérni a természet produktumait!

 

A fiatal búza friss leve tele van természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, enzimekkel és klorofillt is tartalmaz. Nézzük ezeket egyesével:

  • A búzafű az egyik leggazdagabb A- és (immunerősítő) C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag az antioxidáns E-vitaminban, F-, K-, és B- vitaminokban. Utóbbi  felelős a szervezetünk energiaszintjének fenntartásáért, támogatja az idegrendszert, az agyműködést. A búzafűnek nagyon magas a B-17 tartalma, mely bizonyítottan gátolja a rákos sejtek szaporodását.
  • A füvekben valamivel több, mint 90 olyan ásványi anyag található, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek. A búzafűlé rendkívül magas vastartalommal rendelkezik, sok benne a magnézium, nátrium.
  • A búzafű kb. 25%-os fehérje tartalommal bír. Levében valamennyi, a szervezet számára fontos aminosav nagy mennyiségben megtalálható. Nem elég azonban, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, azoknak biológiailag is aktívnak kell lenniük. Az aminosavak a sejtregenerálódás és sejtutánpótlás és a hormontermelés felelősei.
  • Az enzimek adják élelmiszereink életerejét, és szükségesek sok kémiai és biológiai folyamat lezajlásához és gyorsításához. Az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel. Az emésztés, gondolkodás, vérellátás mind-mind az enzimek tucatjainak hatásától függ.
  • A búzafű gazdag klorofill forrás. Ennek szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. A klorofill és a hemoglobin hasonló molekulaszerkezettel rendelkeznek. Utóbbi oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin képződését, így javítja a szervezetben az oxigénszállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bor, mélyebb az alvás, megnövekszik a sejtek energiája. A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.

 

Orvosaink azt tanácsolják, hogy megannyi vitaminkészítményt szedjünk, tömjük magunkat nap mint nap szintetikus készítményekkel. Ezek azonban igen szegényesek ahhoz képest, amit a természet számunkra megalkotott.

 

 

Van ennél sokkal jobb választás is.

Van ennél sokkal jobb választás is.

 

 

Az egészséghez vezető út szó szerint egy karnyújtásnyira van…

 

Ezek a vitamintabletták nem lehetnek képesek arra, amire a búzafűlé önmagában igen:

  • rendkívül jól méregtelenít, erősíti a májat
  • energetizál
  • regenerálja a sejteket
  • véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat)
  • javítja a a vér és a sejtek oxigénellátottságát
  • támogatja az immunaktivitást
  • serkenti a vérképzést
  • javítja a sejtanyagcserét
  • javul a tápanyag felszívódás
  • frissít, vitalizál
  • gyorsítja a gyógyulási folyamatokat
  • lúgosít – az elsavasodott szervezet PH-ját az egészséges érték felé mozgatja
  • gyógyító hatással bír a pajzsmirigyre

 

Megannyi esetben ajánlott lehet a búzafűlét fogyasztani, mely segíteni képes:

  • krónikus gyulladások
  • fertőzések
  • gyomorfekély
  • emésztési zavarok
  • daganatos betegségek (B17)
  • krónikus fáradtság
  • műtétek utáni időszak
  • allergia
  • léböjtök és egyéb tisztítú kúrák
  • vagy pusztn megelőző jelleggel, az egészség fenntartása érdekében.

 

Hány maréknyi tablettát kéne szednünk ahhoz, hogy ugyanezt a hatást elérjük?

Hány maréknyi tablettát kéne szednünk ahhoz, hogy ugyanezt a hatást elérjük?

 

Kapcsolódó olvasmányok:

 

További érdekességekről a cikkek között olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.